'Hitler was voetbalcoach'

Go down

'Hitler was voetbalcoach' Empty 'Hitler was voetbalcoach'

Post  Pythius on Thu Nov 19, 2009 11:40 am

Adolf Hitler was een voetbalcoach. Dat denkt een op de twintig Britse schoolkinderen, zo blijkt uit een onderzoek naar de kennis van scholieren over de Eerste en Tweede Wereldoorlog.

De meeste Britse kinderen kennen de naziminister van propaganda Joseph Goebbels wel, maar een op de vijf verwisselt hem met Anne Frank. Ze denken dat hij een bekende jood was die een dagboek bijhield op een zolder in de Tweede Wereldoorlog.

Uit een enquête onder tweeduizend Britse kinderen van negen tot vijftien jaar over wereldoorlogen bleek verder dat 70 procent wist wat Auschwitz een vernietigingskamp was, maar dat 15 procent meent dat het een themapark over de Tweede Wereldoorlog is. ,,We zijn geschokt door sommige antwoorden'', zei Jim Panton vrijdag, bestuurslid van de Britse veteranenstichting Erskine die het onderzoek publiceerde.

Ruim driekwart van de kinderen gaf aan nazileider Adolf Hitler te kennen, maar een op de twintig denkt dat hij bondscoach van het Duitse voetbalelftal was. ,,Kinderen zijn de toekomst van ons land en het is belangrijk dat we hen leren over de geschiedenis van ons land'', aldus Panton. Van de ondervraagde kinderen bleek 70 procent het daarmee eens te zijn. Zij willen graag meer over wereldoorlogen op school leren.

Bron: DePers.nl

FAAAAAAAAAAAAL

Pythius
Member
Member

Posts : 89
Join date : 2009-11-09

View user profile http://www.myspace.com/pythiusbreak

Back to top Go down

'Hitler was voetbalcoach' Empty Re: 'Hitler was voetbalcoach'

Post  TrevoriuS on Fri Nov 20, 2009 11:55 am

Laat zijn dat het verleden tijd is, en mensen niet geïnteresseerd zijn in de geschiedenis. Is maar goed ook, want dan kan er over een jaar of 20 weer een idioot opstaan die een miljoen of 10 mensen systematisch doodmaakt. LEBENSRAUM!

TrevoriuS
Member
Member

Posts : 45
Join date : 2009-11-10

View user profile

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum